PIATA de Fotografie - Forum FOTOGRAFIE
Forum-ul in care ne intalnim sa discutam despre fotografie.
Lista Forumurilor Pe Tematici
PIATA de Fotografie - Forum FOTOGRAFIE | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PIATA DE FOTOGRAFIE - FORUM FOTOGRAFIE

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
mememe12 Profile
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
PIATA de Fotografie - Forum FOTOGRAFIE / Foto-comment / Cetatea Poenari Moderat de dani7up2000, foto01, has
Autor
Mesaj Pagini: 1
piatadefotografie
Administrator

Din: Romania
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1168


Vedere de la cetate


La 50 m de barajul Vidraru, in varful muntelui Cetatuia, se profileaza vechea cetate Poienari, la care se ajunge urcand 1480 de trepte din beton care serpuiesc printr-o padure de fag. Aici, la altitudinea de 850 m, protejata de pante abrupte, s-a inaltat cetatea "cuib de vulturi al vitejilor de demult", care facea parte, cu veacuri in urma, dintr-un lant de fortificatii ce aparau hotarul nordic al Tarii Romanesti.

In veacul al XIII-lea, exista doar un turn din piatra bruta, dar in veacul al XIV-lea, fortificatia a imbracat tot varful de stanca cu ziduri groase din piatra sparta captusite in partile superioare cu caramida. Constructia nu putea adaposti decat o garnizoana de vreo 30-40 de soldati, suficient insa pentru a stingheri miscarile armateii dusmane.

Traditia consemnata in cronici ne spune ca Vlad Tepes s-a ingrijit de refacerea cetatii. Se spune ca pentru a pedepsi pe targoveti, voievodul a adunat locuitorii orasului, " juni si fete mari asa cum au fost impodobiti in ziua Pastelui si au tot lucrat la cetate pana li s-au spart hainele de pe ei" (facandu-se referire nu la zidirea cetatii, ci la refacerea sau completarea ei).Cetatea a fost ultimul refugiu al domnitorului inainte de a pleca in Transilvania. Ea a fost una din fortificatiile care au contribuit la victoria finala a romanilor din anul 1462. Lui Vlad Tepes, ii revine meritul de a fi intarziat pentru cel putin sapte decenii inaintarea armatelor otomane catre sud-centrul Europei. Ultima restaurare a cetatii a fost facuta intre anii 1969-1972, cand s-au consolidat si inaltat zidurile, s-au construit drepte de acces care permit vizitarea in cele mai bune conditii a intregii fortarete.

O legenda despre cetatea Poenari, cunoscuta sub numele de Raul Doamnei, vorbeste despre sotia domnitorului, care stiind ca turcii sunt in apropiere si simtind ca nu mai are nici o scapare, s-a urcat pe metetrezele dinspre raul Arges si a strigat soldatilor ca prefera sa se omoare decat sa fie prizoniera turcilor. Apoi doamna tarii s-a aruncat in prapastie, trupul zdrobindui-se de stancile udate de apa raului. Locul unde a cazut s-a inrosit datorita sangelui doamnei, si acest lucru este vizibil si in zilele noastre.


_______________________________________
BLOG. Click aici! ||NEW PHOTO||

pus acum 15 ani
   
6madutza6
Senior

Din: Slobozia
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 420
superba a doua...am trecut mereu pe langa ea, dar niciodata nu am urcat....se pare ca panorama este mirifica...

_______________________________________
Fotografia...o arta!!!

pus acum 15 ani
   
astebanis
Moderator

Din: Galati
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1738
wow. uite un loc unde nu am fost. trebuie sa recunosc ca mi-ai deschis gustul de calatorie, mai ales cu cele o "mie si" de scari

Voie buna,
Sebastian


_______________________________________
Tel:  0744.269.265

pus acum 15 ani
   
nOname Girl
Simpatizant

Din: Dragasani
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 170
am fost si eu acolo.....superb peisajul ....cam greu cu urcatul  dar merita cu siguranta

imi place foarte mult cea de`a doua ...imi trezeste amintiri



Spor!

Catalina.

Modificat de nOname Girl (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
foto01
Moderator

Din: Otopeni
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 522
Sfaturi pentru poze panoramice

Datorita aparatelor foto digitale si tehnologiei avansate de software, fotografiile de tip panoramic pot fi realizate si de amatori, nu doar de profesionisti. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta pentru a imbunatati aceste tehnici de realizare a fotografiilor panoramice:

1. Foloseste modul "Panorama Mode" al camerei

Majoritatea camerelor au pe langa modurile de baza si un mod pentru crearea pozelor panoramice. Acest mod are mai multe functii. Prima dintre ele este ca iti afiseaza pe display ultima poza pe care ai facut-o si apoi trece la vizualizarea a ceea ce urmeaza sa fotografiezi. Asta te ajuta sa aliniezi pozele astfel incat sa stii cum sa le suprapui. De asemenea, seteaza camera la o singura expunere pentru ca aceasta sa nu se schimbe intre fotografii, asa cum se intampla de obicei. Se creeaza si o luminozitate pentru toate pozele, iar asta te ajuta sa le prelucrezi mult mai usor in computerul tau.

2. Suprapunere amplificata

Suprapunerea este unul dintre aspectele importante ale realizarii imaginilor panoramice. Doar o singura greseala de suprapunere poate distruge o fotografie realizata la un unghi foarte larg. Experimenteaza cu propria camera pentru a descoperi care este punctul potrivit de suprapunere. O crestere a valorii acesteia poate diminua intensitatea prea mare a culorilor care apare cand softul trebuie sa foloseasca toate marginile, inclusiv colturile care pot distorsiona, in functie de lentilele pe care le-ai ales.

3. Pastreaza acelasi nivel

Pastrarea aceluiasi nivel pentru toate pozele devine important pe masura ce imbini mai multe imagini. Nu trebuie sa te preocupe acest aspect daca ai doar patru sau cinci poze, dar daca ai aproximativ 40 de poze trebuie sa fii atent sa pastrezi acelasi nivel. Gandeste-te ca lentila este o sticla curbata si daca pastrezi acelasi nivel toate pozele vor fi la acelasi unghi. Daca indrepti camera in jos, cu 45 de grade vor aparea obiectele la distanta, precum muntii de pe fundal, care apar dintr-un unghi mult mai ingust decat obiectele din prim-plan. Pentru o singura poza nu este nicio problema, dar pentru o poza panoramica se creeaza un efect care nu este foarte bine fixat in computer. Asta inseamna ca pe masura ce fotografiezi de la stanga spre dreapta obiectele de la distanta nu mai am o suprapunere ampla. Mai mult, este posibil sa fie distorsionate si curbate din pricina unghiului in care a intrat lumina in camera digitala.

4. Aprecierea corecta a distantelor

Daca folosesti o camera care nu are Panorama Mode, va trebui sa setezi manual metering mode.
De asemenea, trebuie sa ai o apreciere uniforma a distantelor, adica sa vizualizezi intreaga scena si sa observi apertura si viteza obturatorului pe care ti le indica camera, apoi sa selectezi setarile pentru inchiderea culorilor ca sa te asiguri ca pastrezi toate detaliile orizontului.

5. Verifica miscarea din scena

Miscarea dintr-o fotografie poate fi avantajoasa sau nu. Uneori umbrirea, dublarea oamenilor, a masinilor, a avioanelor sau a altor obiecte in miscare este acceptabila. Dar folosirea excesiva a acestor efecte (cauzata de faptul ca uneori computerul nu poate suprapune in totalitate pozele) poate distruge intreaga fotografie. Asta poate insemna ca trebuie sa faci fotografiile foarte repede si uneori acea miscare este inevitabila.

6. Lentilele de unghi foarte larg

Folosirea unor lentile mai inguste te poate ajuta sa eviti deformarea pozelor. Asta nu inseamna ca lentilele de unghi larg produc intodeauna poze panoramice minunate. Uneori e mai bine sa lasi softul de ajustare a fotografiilor sa isi faca treaba si tu sa te ocupi de realizarea mai multe fotografii pentru o suprapunere ampla.

7. Privirea de anasamblu

Tinand cont de tehnologia avansata nu mai esti limitat doar la o singura privire de la stanga spre dreapta pentru a capta imaginea pe care o doresti. Poti incepe cu o fotografie de la stanga spre dreapta, sau de sus in jos, iar apoi sa observi intreaga zona pentru a capta cat mai multe detalii. Nu uita sa tii cont de regula de suprapunere, deoarece trebuie sa fii atent si la suprapunerea marginilor nu doar la partile fotografiei.

8. Pozele panoramice verticale

Fotografiile verticale sunt de multe ori trecute cu vederea, cu toate ca se aplica aceleasi principii ca si pentru cele orizontale. Poti experimenta putin pe fotografierea cladirilor si a cascadelor, iar apoi poti trece la alte lucruri mai complexe.

Sursa: e-learn.ro


_______________________________________
!!!Reguli de postare cu ImageShack!!!

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la